FAQ’S: Veel gestelde vragen.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te zien. Is de vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact op.

 

 1. Welke bestandstypen kunnen er worden toegevoegd?

  De Centrale Beeldbank is geschikt voor alle type bestanden: foto’s, video’s, audio, documenten, presentaties, logo’s, huisstijl enz.

 2. Hoe kunnen we bestanden delen met externe partijen?

  De manier die het meest wordt gebruikt om bestanden te delen is door middel van een link. Je geeft hierbij ook aan tot wanneer de link geldig is, of het origineel gedownload mag worden, of er een watermerk overheen moet, en of de link beveiligd moet worden met een wachtwoord. 
  Andere manieren zijn via e-mail, sociale mediasites zoals Facebook en Twitter, of met bestandsopslagservices zoals Dropbox, Google Drive of Box.

 3. Is het mogelijk om een gratis demo af te nemen?

  Jazeker, meld je even aan via de knop op deze pagina: www.centralebeeldbank.nl/demo-beeldbank
  Je ontvangt dan inloggegevens en kan dan rondkijken op onze demo beeldbank.

 4. Kunnen er meerdere tags worden toegewezen aan 1 bestand?

  Uiteraard.

 5. Wat kun je opzoeken met de zoekfunctie en/of filterfunctie?

  Bij de filterfunctie zijn er een aantal standaard functies, zoals bijvoorbeeld: type bestand – kleur/zw – beeldorentatie, maar je kunt ook eigen filters toevoegen, zoals ‘toepassing’ of ‘materiaal’. Daarnaast is er een zoekbalk waarin alles gezocht kan worden, bijvoorbeeld een artikelnummer. 

 6. Bieden jullie ondersteuning bij (technische) problemen of vragen?

  Jazeker, dit is de rol van Ilse. Ze helpt je graag bij het inrichten van de beeldbank maar ook bij vragen/problemen in de toekomst. Voor deze service wordt geen extra vergoeding berekend.

 7. Hoe groot is de opslagruimte?

  Dit is afhankelijk van het pakket:

  Beeldbank Smart: 2500 bestanden/30 gb – € 115,- per maand
  Beeldbank Pro: 5000 bestanden/60 gb – € 155,- per maand 
  Beeldbank Plus: 10000 bestanden/120 gb – € 225,- per maand   

 8. Hoeveel medewerkers kunnen er gebruik van maken?

  Er is één hoofdgebruiker die alles aan kan passen, je kunt hiervoor ook een algemeen emailadres gebruiken waarmee meerdere mensen kunnen inloggen. Er zijn standaard vijf mailadressen beschikbaar voor gebruikers die beperkte rechten hebben. 

 9. Wat kunnen de accounts met beperkte rechten precies?

  We hebben een ‘hoofdgebruiker’ en een ‘consument’.

  Als hoofdgebruiker kun je inhoud goedkeuren, mappen en albums maken, bestanden verwijderen of bewerken, bestanden linken. Als ‘consument’ kun je deze dingen niet, maar bijvoorbeeld wel alles bekijken en downloaden op origineel formaat. Ook kun je de ‘consument’ bijvoorbeeld wel bestanden laten toevoegen, maar deze moeten dan eerst worden goedgekeurd door de hoofdgebruiker.

 10. Kan ik zelf filters toevoegen/verwijderen?

  Wil je filters toevoegen of verwijderen? Stuur dan even een mailtje naar info@centralebeeldbank.nl. Laat weten welke filters voor het bedrijf handig zijn en Ilse zet ze er z.s.m. voor je tussen.